EDD interventie team

Om in te kunnen spelen op onvoorziene situaties en calamiteiten, biedt Het Twickelerveld een passende service in de vorm van het EDD (explosive detection dog) Interventie Team.

Het EDD Interventie Team kan worden ingezet in situaties die snel en zorgvuldig handelen vereisen, bijvoorbeeld de vondst van een verdacht pakketje of een onverwachte situatie. Geleider(ers) en hond(en) kunnen binnen korte tijd waar ook ter wereld ter plaatse zijn en beschikken over de expertise en hoogwaardige apparatuur om zorg te dragen voor een veilige afhandeling. Het EDD Interventie Team kan optreden bij de mogelijke aanwezigheid van explosieven alsmede bij de verdenking/dreiging preventieve zoekingen uitvoeren. Daarnaast bestaat de mogelijkheid forensisch sporenonderzoek te laten uitvoeren of u te adviseren in hoe u uw calamiteiten beheersen.

Door diverse (overheids)instanties wordt al regelmatig een beroep gedaan op het EDD Interventie Teams. Maar ook in het bedrijfsleven wordt steeds meer gebruik gemaakt van deze korte termijn dienstverlening van Het Twickelerveld, welke vanwege het flexibele karakter bij uitstek geschikt is voor acute omstandigheden in het kader van explosieven en/of terroristische dreiging.

Een aantal missies die reeds zijn uitgevoerd:

  • Evacuatie toeristen uit Sharm-el-Sheikh naar aanleiding van een aanslag.
  • Diverse ADHOC actie in Nederland.
  • Ondersteuning van Maritnair tijdens vluchten op Cairo.
  • EDD inzet in Belgie
  • EDD inzet in Spanje
meer informatie
Interesse in onze diensten?

Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan.